Sladký květákový koláč plný bílkovin

Suroviny:

250g květáku
180g tofu natural (kupuji v Lidlu)
1 ochucený tvaroh (já použila ovofit od milko – 150g)
1 odměrka proteinu (30g)
10g holandského kakaa
4 bílky 1 žloutek (149g)
1 lžička prášku do pečiva
2g kokosu na posypání



Příprava:

Uvařený květák rozmixujeme spolu s tofu, které jsme nakrájeli na kostičky. Do rozmixované směsi vmícháme ochucený tvaroh, přidáme žloutek, protein, kakao a prášek do pečiva a vše smícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který nakonec do směsi vmícháme. Pečeme na 150 stupňů cca 25 min. Koláč je výborný a květák ani tofu v něm neucítíte. Takže se není čeho bát a s chutí do toho, ať můžeme zahnat chuť na sladké bez výčitek 🙂



Tabulka hodnot:

771 g
Kcal 670 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 30 g
Tuky 22,9 g
Vláknina 8,3 g